Image Map

desember 2010

Luke nr.24

DEL 24

Hun satte seg på sengen, sin egen seng. Det var litt rart og være hjemme, på sitt eget rom. Hun skulle ikke være så mye alene, ihvertfall ikke den første tiden, det hadde psykologen sagt. Det luktet julemiddag i hele huset, pakkene var kommet under treet og brødrene satt foran tven og så på en film. Det var så deilig og være hjemme, bare familien, på julaften. De skulle spise ribbe og så åpne pakker og kose seg. Hun håpte at hun aldri måtte tilbake til den institusjonen, ikke at hun ikke likte seg der, pleierene og psykologene var jo greie, men det var aller best å være hjemme. Men hun skulle gå til psykolog tre ganger i uken en stund fremover nå.

Luke nr.23

DEL 23

Jul ja. Det var ikke sånn som før, da hun syntes det var kjempe gøy å pynte juletreet og se på tegnefilmer. Og nå var hun altså her, og om litt under to timer skulle hun få vite om hun fikk dra hjem i jula. Selv så følte hun seg bra nok til å dra, men det var jo ikke opp til henne. Hun hadde ikke sett eller hørt noe av damene med skjørt eller mannen som ikke kunne skikkelig norsk på noen dager. Hun kikket i speilet, håret hennes var fett og skittent igjen. Hun orket ikke å dusje, så hun vasket bare håret. Det banket på døren, og inn kom psykologen. De satte seg ved bordet, og Hannah var kjempe spent. ?Du har blitt mye bedre nå i det siste, Hannah. Du skal få dra hjem i julen, men om du trenger det skal du få komme tilbake?, sa psykologen.

Luke nr.22

DEL 22

Det var jo mange forskjellige folk der. Noen som hadde det slik som henne, noen var bedre, andre hadde det enda verre, noen som ropte og andre som skrek. Hun satte seg ned vedsiden av jenta, men sa ingenting. Pleieren tok seg heldigvis av det, og introduserte meg for jenta. Hun het Janne og var like gammel som Hannah. Hun satt der i ett helt program før hun gikk inn igjen på rommet sitt, det var snart tid for at psykologen skulle komme inn. Det var bare to dager til jul, julestemningen lå midt på treet. Men hun tenkte som så at man kan ikke forvente annet når man er innlagt på institusjon vel?

Luke nr.21

DEL 21

Siden hun ikke hadde vært ute av rommet sitt før, så kjente hun ingen av de andre som var her. Hun hørte at Tven stod på, så det måtte jo være noen der. Hun hørte noen som pratet, en kvinne. Hun sto lenge utenfor døren og håpte at ingen så henne. Hun var usikker på om hun skulle gå inn eller gå tilbake til rommet sitt, men hun tenkte som så at nå var hun kommet så langt at nå kunne hun like godt gå inn. Hun gikk stilt, hun hadde ikke sko, bare noen svarte og grå raggsokker som bestemoren hennes hadde strikket. Hannah kjente ett sug i magen da hun gikk inn døren, selv om det bare var en annen jente og en pleier som satt der.

Luke nr.20

DEL 20

Det var en meget god stund siden hun hadde sett på TV, og holdt på med data. Og hun hadde jo ikke mobilen sin med her inne. Det var TV på huset, det visste hun. Hun kikket i skapet sitt, selv om hun bare hadde noen få antrekk. Hun orket ikke å skifte, men pusset heller tennene. Hun pustet dypt inn, og åpnet døra. Det var lenge siden hun hadde vært i gangene, men husket sånn passe hvordan det så ut. Veggene var hvite, dører på begge sider og hverken bilder eller planter. Det stod nummer på dørene, på hennes dør stod det 13A. Nå håpet hun bare på at det var noen i Tvstuen så hun ikke måtte sitte der helt alene.

Luke nr.19

DEL 19

Foreldrene hennes hadde nettopp gått. De hadde tent alle lysene, fire stykker. De hadde vært hos besteforeldrene hennes, så de hadde med seg litt julekaker. Julemanner, pepperkaker, oldemorspletter og en kakesort som hun ikke visste namnet på. Hun hadde spist noen, de var gode. Men hun visste at det at damene forsvant var for godt til å være sant, så hun hadde en anelse om at en av dem skulle dukke opp, og det var nettopp det som skjedde. Men hun gjorde som psykologen sa, fortsette selv om hun fikk beskjed om å stoppe.

Luke nr.18

DEL 18

I morgen var det den siste søndagen før jul, da kom foreldrene for siste gang med adventsstaken og skulle tenne lys. Fire lys. Og da skulle hun fortelle dem at hun hadde dusjet, og at hun var bedre. Men ikke bra. Men det gikk lengre og lengre tid mellom hver gang hun hørte eller så dem. Damene hadde vært der bare noen timer før, men mannen som ikke kunne skikkelig norsk hadde hun hverken hørt eller sett på en god stund. Innleggelsen her og de daglige timene med psykolog, hadde virkelig hjulpet, og hun var veldig glad for at hun sa ja til å komme hit.

Luke nr.17

DEL 17

Hun lå i senga og så i taket. Hun smilte, hun var glad. Hun hadde ikke vært glad på lenge. Hun hadde dusjet. Hun sa det høyt ut: ?jeg har dusjet?. Håret hennes var rent, hun var ren. Hun følte seg rett og slett mye bedre. Klokken var snart ett og hun gledde seg til og fortelle psykologen at hun hadde dusjet, og det føltes så herlig. Hun følte at hun hadde kommet ett steg videre i behandlingen. Hun følte seg nesten akkurat som hun gjorde i den drømmen hun hadde hatt for omtrent en uke siden, det var bare en ting som manglet. Passe høy og mørkt hår, ja det var han som manglet.

Luke nr.16

DEL 16

Torsdag. Ja, det var en ganske fin dag, de hadde snødd mye og det var bare kaos i trafikken. Heldigvis var Hannah ikke ute og kjørte. Hun kikket seg i speilet på badet, hun syntes rett og slett hun så helt forferdelig ut, ufattelig ustelt og rett og slett stygg. Hun kikket på dusjen. Handkler og rent undertøy var allerede lagt frem fra lenge siden, hun kunne ikke en gang huske det. Hun hadde bare dusjet èn gang siden hun kom hit. Før, da hun var frisk, pleide hun og dusje hver dag. Hun bestemte seg og trosse mannen i hodet og ta seg en dusj. Hun visste at han ikke kom til å gjøre henne noe, eller det va jo det psykologen hadde sagt, han kunne ikke gjøre noe.

Luke nr.15

DEL 15

Det var ni dager til julaften, hun visste ikke hvor hun skulle være. Hun hadde veldig lyst hjem. Julegavene var hun ferdig med, foreldrene, brødrene, bestemor og bestefar, mormor og morfar og tre venner. Til moren sin hadde hun kjøpt skjerf, lue og hansker og til faren en bok han hadde lyst på. Til den ene broren hadde hun kjøpt ett dataspill, den andre en nattbukse, han ønsket seg det. Den tredje broren hadde hun kjøpt tre par sokker og en parfyme. Til vennene sine hadde hun kjøpt gavekort på forskjellige butikker. Besteforeldrene fikk hver sine to lys. Så julegavene var hun ferdig med.

Luke nr.14

DEL 14

I morgen hadde hun vært her to uker, og hun var begynt å bli lei av stedet. Men også vandt med det, vandt til å få inn frukost klokken 9, lunsj klokken 12, middag fire timer senere og kvelds enda fire timer etter det. Hun hadde også blitt vandt med at psykologen kom inn klokken ett, og vaskedamen, eller damene kom inn tredje hver kveld. Det var to forskjellige som brukte og vaske der, den ene var liten, litt lubben og hadde brunt kort hår, hun pleide av og til å snakke med henne. Den andre damen var mørk og utenlandsk, men hun sa aldri ett eneste ord. Hannah skjønte ikke hvorfor de måtte vaske her så ofte, men det hadde visst noe med prosedyre og gjøre.

Luke nr.13

DEL 13

Klokken var snart ett, og hun satt på sengen sin og ventet på psykologen. Det var omtrent to uker siden hun fikk vite at hun skulle få komme hit, men på ubestemt tid. Psykologen hadde med seg en tegneblokk og fargestifter inn, hun ville at Hannah skulle tegne livet sitt sånn som det var nå. Hvordan kan man tegne livet sitt? Hannah satt lenge og tenkte. Hun tok den svarte fargestiften og tegnet, og hun holdt på med tegningen i over ett kvarter. Hun kikket opp og viste psykologen tegningen. Arket var helt svart med en liten sirkel i midten som ikke var farget, det var hun. Det svarte var menneskene i hodet hennes.

jobb.

Nå skal jeg snart på jobb, 16.00-22.30. Er egentlig en ganske grei vakt. Jeg som tenkte å stå opp tidlig i dag, hadde jo alarmen på hall 10, men likevel så greide jeg og sove til nesten 2. Huff, jaja, fikk ikke så god tid før jobb, men jeg fikk jo sett litt frustrerte fruer. Holder på med sesong 6 nå, har jo sett alt før, men synes det er så koselig å ha noe å se på. Jeg fikk ikke tatt noen bilder fra da jeg var på besøk hos Anne og broren min, men vi så på brødrene dal, spilte gitar hero, var ute på byen og så på film. Nå må jeg løpe, snakkes! (ikke bokstavelig ment altså)...

synes jeg kjenner lukten!Gleder meg sånn!!

Luke nr.12

DEL 12

Hun stirret i taket. Ventet på at foreldrene skulle komme og tenne lys. Det var litt annerledes denne gangen, hun hadde faktisk lyst at de skulle komme. Egentlig så likte hun søndager, bare det var bedre da hun var hjemme. Da pleide hun å se film og kose seg. Spise potetgull og drikke brus. Men hun gjorde det alltid alene. Hun var for det meste alene, hun hadde ikke så mange venner. Hun hadde jo mange venner på facebook, men bare en eller to som hun brukte og være sammen med, men det var veldig sjelden. De hadde andre venner, som ikke hun kjente. De spurte aldri om hun ville være sammen med dem.

Luke nr.11

DEL 11

Hun hadde dusjet, håret var rent og ansiktet var sminket, hun hadde kledd seg i fine klær og var helt klar. Det banket på døra, hun visste hvem det var. Hun åpnet, og der stod han. De hadde hatt noe på gang lenge, og endelig hadde han ringt henne og spurt om hun ville bli med på kino. Hun hadde ikke følt seg så fin på lenge, hun strålte av glede. Han tok henne i hånden og de gikk ut sammen. Det var en fin og stjerneklar vinterkveld, og det var ikke så langt unna, så de hadde bestemt seg for å gå til kinohallen.  Hun dunket bort i noe med hånden, det vart mørkt og hun satte seg opp. Hun var skuffet over at det bare var en drøm.

 

En dag forsinket, del 12 kommer snart!

tonight's gonna be a good night

I kveld skal vi ut, gleder meg! Anne kommer og henter meg, så skal vi være borte hos henne og broren min før vi drar ut. Skal ta med kameraet men kan ikke love så mange bilder, vi får se. Sist gang vi var ute var det helt stappfullt der, stakkars de folka som stod i baren. Men vi trenger bare å si: det vanlige. Hehe, har vært der omtrent hver lørdag nå i snart ett år. Jeg skal ha på meg en hvit genser, med sånne puffermer, og så ett sort skjørt opp til midjen. Kan spørre Anne om hun kan ta bilde av meg. Nå må jeg pakke litt.

Ha en fin lørdagskveld!

endringer i designet.

Jeg sov, i en halv time, men så fikk jeg ikke sove lenger. Jeg er egentlig kjempe trett, har vondt i hodet og ryggen men får ikke sove. Jeg endret litt i designet, men blir aldri fornøyd. hehe!

Hva synes du?

Luke nr.10

DEL 10

I dag, det var jo fredag, hun hadde virkelig lyst til å være ren og stelt til helgen. Men det var helt tomt i hodet hennes i dag. Bare tre mennesker som pratet i munnen på hverandre. Hun satt med hodet i hendene og prøvde å ignorere dem. Det var ikke så enkelt, hun hadde prøvdt det mange ganger før. Noen ganger visste hun ikke hva som var virkelighet og hva bare hun hørte, det var en av grunnene til at hun ikke likte så særlig godt og være sammen med de andre. Hun dro ned rullgardinen og la seg i senga og snudde seg mot veggen.

 

Les mer i morgen.

skapet mitt.Hva synes du?

hamster.

Det var tilbud på Cola på Joker, så jeg måtte kjøpe litt. Eller hamstre inn, holder vel over helgen!Har du husket og kjøpe Cola?

fredagskos, slapphet og skap.

I dag skal jeg ikke ut på byen, skal bare være hjemme og kose meg. Spise popcorn og sjokolade, drikke Cola og kanskje se frustrerte fruer. Jeg må også jobbe med noen oppgaver, lærlingoppgaver altså. Kjenner at jeg holder på å sovne, så nå tenkte jeg og slappe av litt. Jeg har ikke fått lagt ut bilder av skapet mitt ennå, skal ta senere. Egentlig så er jeg sulten, men jeg kan jo ikke gjøre alt på en gang. Først skal jeg hvile meg, så kan jeg spise. Skal se på the biggest loser og slappe av, kanskje jeg sovner.

Luke nr.9

DEL 9

Damen som kom innom hver dag klokken ett, som de kalte for psykolog, ville at Hannah skulle komme inn til de andre på en liten samlingstund. Det var jo koselig med sånne stunder, tenne lys, synge, noe lite å bite i. Men Hannah satt hele kvelden bare å stirret i speilet. Håret hennes var skittent, hun skulle absolutt ha renset ansiktet og egentlig vasket resten av kroppen. Hun lukket øynene og tenkte på hvordan hun pleide å se ut, langt kastanjebrunt hår omtrent ned til korsryggen, ren og fin hud i ansiktet og var som oftest velstelt. Hun likte å være stelt og pynte seg.

 

Les mer i morgen.

(litt sent, men det dukket opp noe som jeg måtte gjøre)

rommet mitt.

- er ennå ikke ferdig, eller det vil si, jeg har fått meg nytt skap, og det har jo kommet opp. Men jeg har ikke fått på dørene og fått rydda opp. Kommer meg så vidt inn på rommet siden det gamle skapet står rett utenfor døra mi. Nå tenkte jeg å ha meg en liten powernap, så skal jeg iallefall dusje. Pleier egentlig og begynne på jobb 8, men i dag begynte jeg 7.30. Hadde ikke så lyst til å stå opp, men jeg må jo det, og det er jo fredag i morgen så er det helg. En ting til ja, det har kommet masse snø.Ett bilde av meg for x antall år siden.

Luke nr.8

DEL 8

I den tiden det ble mørkt, kom en dame inn med mat til henne. Skive med karbonade og stekt løk, og ett glass melk. Hun snudde seg bort i fra maten, stirret ut vinduet ett par minutter og bestemte seg for å trosse de tre personene hun hatet mest i hele sitt liv og tok en bit. Det var så inderlig godt, hun tok enda en bit. Men så kom stemmene, det var bare stemmer. Det visste hun, det var bare hun som kunne høre dem. De var inne i hodet hennes, damen i blått skjørt, damen i svart skjørt og mannen som ikke kunne skikkelig norsk. Inne i hodet hennes.

 

Les videre i morgen!

sammensetting av skap.

Her er litt bilder fra i går da Pappa og jeg satt sammen skapet mitt.

 


Skuffene først

 


Skuffene ferdig!

 


Dette skjønte jeg ingenting av.

 


Gikk jo fremover.

 


Mamma sto bare å så på, ser litt oppgitt ut!

 


Men vi ble jo ferdige!

 

Nå skal jeg bare legge inn de siste klærne, feste skuffene og dørene, så er skapet mitt klart! Men jeg mangler litt kleshengere, ante ikke at jeg hadde mer enn 20 ting som skulle henges opp..og jeg MÅ ha samme sorten, derfor så må vi, mamma! nok på jysk en gang snart..

hvem er denne karen med sekk og lue på?

Joda, Jon Blund det. Han har ikke vært her på noen kvelder så jeg begynner snart å bli litt bekymret for ham. Håper han kommer snart, for jeg må opp litt tidligere for å gjøre ferdig skape mitt. Pappa og jeg satte det sammen, tok jammen sin tid. Jeg har fått inn de fleste klærne, men jeg har ikke fått inn skuffene som undertøyet mitt skal være i, og dørene er ikke festet på. Jeg tok litt bilder under "byggingen", legger de ut i morgen, skal også legge ut bilder av når det er ferdig selvfølgelig!

 

nightynight!

 

(edit: skrev hatt og lue på i overskiften, men mente jo sekk)

Luke nr.7

DEL 7

Hannah ville helst være alene, men det var en betryggelse hver dag klokken ett da damen kom inn. I dag var det jo tirsdag, og hver tirsdag pleide de å veie henne. For en halvannen måned siden, var hun fem kilo mer enn nå. Hun hadde egentlig en ganske fin kropp, men puppene og rumpa hadde blitt mindre. Men sånn var jo det når man ikke fikk lov å spise. Hun stod lenge fremfor vekten, men hver gang hun skulle til å stige på, sa damen i blått skjørt: ?Jeg dreper moren din om du stiger på?. Etter en lang stund, lukket hun øynene og gikk på vekten. Hun var gått ned ett halvt kilo siden sist tirsdag.

 

Les videre i morgen.

jeg har tømt skapet.

Nå har jeg rydda ut alle klærne av gamle skapet, nå er det snart tid for å hente det nye! Det var ikke plass til alle klærne når de var sammenlagt, så jeg hadde ikke noe annet valg enn å bare stappe de inni, men nå når nye skapet kommer i hus, eller i rommet, så kan jeg legge sammen alle klærne og henge opp alle kjolene.

Luke nr.6

DEL 6

Hun hadde tenkt på det noen ganger, men aldri gjort noe med det. Hun kom jo til å dø uansett, en dag måtte hun jo dusje og spise. Da kom en av dem til å drepe henne, enten mannen eller en av de to damene. Hver dag klokken ett, kom det en hyggelig dame inn til henne. Hun var litt høyere enn henne, hadde mørkt kort hår og brukte briller. Damen snakket, og hun spurte om ting, som hva hun gjorde på fritiden, hva hun ønsket seg til jul. Hun hadde vært her en hel uke nå, og de snakket litt om når hun skulle få reise hjem. Hun fikk ett skjema som hun skulle fylle ut. Hun begynte med og skrive namnet sitt ?Hannah?.

 

Les mer i morgen!

tomorrow.

I morgen har jeg fri, og da skal jeg endelig få meg nytt klesskap. Jeg gleder meg som en gris og mer enn det, vet ikke hvorfor vi sier det eller om griser gleder seg så fælt, men jeg gleder meg iallefall. Jeg har ikke plass til alle klærne i det skapet jeg har nå, så jeg må stappe inni og det liker jeg ikke. Dette skapet er stort og fint og har plass til alle klærne mine, og jeg kan henge opp kjolene mine. Her en Lørdag, ikke denne men forrige, hadde jeg besøk av søskenbarnet mitt, vi telte kjolene mine og hun sa at jeg hadde minst 20.. hehe!

bilde fra Åndenes makt!

 

Om du ikke tror på det, så burde du iallefall gjøre det nå! Dette var ett printscreen jeg tok.

Ser du "spøkelset"?

Luke nr.5

DEL 5

Tre ganger i uken, fikk hun besøk av foreldrene sine.  Det var bare Mamma og Pappa som fikk komme, om brødrene kom, så kom hun i svart skjørt til å drepe dem. De sa forskjellige ting, damen i blått skjørt skulle drepe moren eller faren, damen i svart skulle drepe brødrene og mannen som ikke kunne helt norsk henne. Det ble ikke sagt så mye når de var på besøk, men hver gang hadde de med seg noe. Denne dagen, var det Søndag og de hadde med seg en adventstake, den samme som de hadde med seg sist Søndag. De tente lys sammen med henne. De tok med seg staken hjem, de var redd hun skulle finne på noe dumt.

Les videre i morgen.

I am crazy but you like it!

Loca loca loca! Jeg har totalt fått den på hjerna, hehe! Tror det er Shakira som synger den. Ja, som sagt så kjøpte jeg meg en kåpe og en bukse i går, jeg har ennå ikke fått tatt bilde, og jeg fikk heller ikke tatt bilde av hva jeg hadde på meg i går kveld.  Loca loca loca!

Det har kommet kjempe mye snø, i går, eller i natt da vi kjørte hjem, snødde det så mye at vi nesten ikke så veien. Men vi kom oss hjem til slutt. Det ser nok ut som jeg må ta en runde over gulvet her, blir rotete her, eller rotat, som Anne sier, hver gang jeg skal noe.

Skal legge ut noen bilder senere!

Luke nr.4

DEL 4

Noen dager var bedre enn andre. Noen dager lå hun bare i sengen og verken spiste eller drakk, andre dager gikk hun turer ut av rommet sitt. Rommet hennes var passe stort, veggene var hvite. I det ene hjørnet sto det en seng og ett nattbord,  på nattbordet var det to bilder, det ene av foreldrene og de tre brødrene og det andre av katten. På den andre siden stod der ett klesskap. Hun hadde eget bad, men der gikk hun inn kun når hun måtte på do. Hun dusjet sjelden, den høye og mørke mannen, som ikke snakket skikkelig norsk, hadde sagt at om hun gjorde det, kom hun til å dø.

 

Les mer i morgen.

bilder fra igår.

shopping.

Først må jeg si at jeg hadde det kjempe artig i går, Anne og jeg var på karaoke. Idag har vi vært rundt om kring på shopping, først var vi på en elektrobutikk, der Anne og broren min kjøpte seg tv. De har forresten flyttet, huff, blir ensomt. Så var vi i Ørsta, der kjøpte jeg 3 julegaver og innpakningspapir, og så Cola da, hehe. Så etter det, dro vi til Ulsteinvik, der kjøpte jeg meg en buksetights og en kåpe, bilde kommer nok senere. Broren min og en kompis hadde vært på nattcup, så de satt på med oss tilbake. Broren min satt på med Pappa som kom fra Vigra, de hadde med seg kjøleskapet til Anne og broren min. Innviklet. Vi kjøpte oss forresten mat på Coop og satt i bilen og spiste mens vi venta på Pappa.

Hva har du gjort i dag?

Julekalender 2010!

Luke nr.3

DEL 3

Dagene var stort sett like, hun satt i vinduskarmen og kikket ut av det skitne vinduet. Fire ganger daglig kom det enten en dame eller en mann inn med ett brett med mat til henne, og like mange ganger kom de og tok det ut. Noen ganger gikk hun ut for å spise med de andre, men det var ikke så ofte, hun spiste som oftest på rommet sitt. Selv om hun fikk streng beskjed om å ikke spise, de sa, spesielt hun ene damen, hun i blått skjørt, at om hun spiste, kom hun til å drepe moren hennes. En annen gang hadde hun sagt at hun kom til å drepe hele familien.

 

Les videre i morgen!

er ikke katten min søt vel?

Da jeg kom hjem fra jobb, spurte Anne om ikke vi kunne rydde i skuffa mi (haha). Så da gjorde vi det, fant mange rare ting, og kastet mye. Mamma laget koteletter og poteter i brun sos til middag, men jeg liker ikke koteletter, så jeg mikset sammen noe kjøttdeig og pastasaus, så hadde jeg det til potetene. Det var egentlig ganske godt. Huff, det her synes jeg er så kjedelig å lese om selv, så jeg dropper det.

Så over til noe annet, jeg skal få meg nytt skap til jul, eller kanskje litt før. Jeg får ikke plass til klærne mine i det som jeg har nå. Det er ett veldig gammelt skap som oldemoren min hadde, stort utenpå og lite inni. Can't wait!

 

Er ikke katten min søt vel?

rise and shine and welcome weekend.

Nå har jeg akkurat 4 minutter på meg og det bruker jeg på å skrive ett innlegg. God morgen forresten. Det er så herlig at det er fredag, og helg. Gleder meg til jeg er ferdig på jobb i dag, skal helt sikkert sove litt siden jeg egentlig nettopp har lagt meg, klokka var vel nærmere 4. Men nå må jeg stikke!

 

this is how I look now.
HTML/CSS

For mange år siden hadde jeg en piczo side, der jeg la ut Html koder og slikt, og jeg ble en av de med mest lesere. (ikke for å skryte altså). Men etterhvert ble jeg lei av piczo, og gikk over til Freewebs og fortsatte der med html koder og annen design hjelp. Jeg slutta med hjemmeside og oppdaget blogg, og bestemte meg for å fortsette med html koder og designhjelp! Kodene som er her, er koder som jeg har hatt i mine design eller som jeg har testa ut, noen av dem er fra den gamle hjemmesida mi. Grunnen til at det kommer ? i stedet for " er at jeg har kopiert kodene fra word.

Dersom du bruker gratisdesign som andre har laget, er det kanskje andre tagger på forskjellige plasser. Som f.eks h2 i sidemeny og h3 som overskrift i innleggene.  

 

Ctrl + C - Kopier
Ctrl + V - Lim inn
Ctrl + X - Klipp ut
Ctrl + F - SøkBloggen/Innlegg/sidebar/footer:
Ramme rundt hele bloggen
Runde hjørner
Gjennomsiktig
"Luft" på sidene
Skygger
Endre bakgrunn uten å ødelegge designet
Fast/stillestående bakgrunn
Smal blogg
Midstille bloggen
Endre bakgrunnsfarge på footer
Vise hele innlegg på kategorier og arkiv
Annen peker ved pil over linkene 


Innlegg:
Ramme rundt innlegg
Innleggene i bokser
Ramme rundt alle bildene som postes
Endre antall innlegg på forsiden
Endre størrelse på skriften i innleggene
Endre skrifttype på skriften i innleggene
Større/mindre mellomrom mellom innleggene
Dato/kategori/kommentarer opp ved overkskriften
Bilde ved siden av teksten
Legge inn linker i ett innlegg
Endre bakgrunnsfarge på dato/kategori/kommentarer (kommer)
Signatur under hvert innlegg
Endre bakgrunn på innleggene
Annet bilde når man tar pila over
Endre bredde på innleggene

 

Sidebar:
Delt innhold og sidebar - måte 1
Delt innhold og sidebar - måte 2
Få orden på sidebaren
Små ikoner fremfor linkene
Dele sidebaren i bokser
Linje under linkene
Endre størrelsen på profilbildet
Endre ramme rundt profilbildet
Endre bredden på sidebaren
Sidebaren lenger opp/ned
Sidebaren til venstre/høgre
Legge inn egne linker
Få bilder i sidebaren
Stillestående sidebar
2 sidebarer

 

Header:
Mellomrom over headeren
Skifte header uten å ødelegge designet
Få headeren på plass
Ramme rundt headeren
Header repeat/no-repeat/repeat-x

 

Kommentarer:
Endre bakgrunnsfarge bak kommentarene
Endre bakgrunnsfarge bak navn/dato på kommentarer
Endre bredden og bakgrunnsfargene på der man skriver inn navn, epostadresse, url
Endre der det står "Send kommentar"
Takk for kommentaren merke
Endre der det står "Èn kommentar" (kommer)
Beskjed til andre i kommentarfeltet 

 

Overskrifter:
Endre bakgrunnsfarge på overskifter - Innlegg og sidebar
Endre størrelsen på overskrifter - Innlegg og sidebar
Endre skrifttype på overskrifter - Innlegg og sidebar
Linje under overskrifter - Innlegg og sidebar
Bakgrunnsbilde på overskrifter - Innlegg og sidebar
Skygge bak overskrifter - Innlegg og sidebar
Stor skrift i overskrifter - Innlegg og sidebar
Kursiv eller tykk test i overskrifter - Innlegg og sidebar

 

Meny:
Meny under headeren - måte 1
Meny under headeren - måte 2
Dropdown-meny arkiv, kategori, linker
Dropdown-meny egen
Dropdown-meny pil ned
Avansert dropdown meny
Linke til en kategori i menyen

 

Fjerne:
Fjerne blogg.no under headeren
Fjerne navnet i headeren
Fjerne header
Fjerne sidebaren
Fjerne profilen
Fjerne bare profilbildet
Fjerne footer
Fjerne akriv, kategorier, siste innlegg, siste kommentarer eller lenker
Fjerne rammen rundt profilbildet
Fjerne profilinformasjon
Fjerne googlead i sidebaren
Fjerne "les mer i arkivet" 
Fjerne dato, klokkeslett og kommentarer i infolinjen 

 

Linkeeffekter, ved pil over:
Tykk skrift
Kursiv skrift 
Strek over
Strek under
Strek både over og under
Mellomrom mellom bokstavene


Diverse:
Hvor mange er online
Hvordan få youtube videoer og andre videoer innpå bloggen
Hva er bloggshout?
Få eget favicon
Venneforespørsel-link
Send meg epost-link
Få søkeboks på bloggen


Noe du lurer på? Noen koder du savner? Si fra!

 

 

 

 

Luke nr.2

DEL 2

Noen netter gikk fort, andre gikk ikke slett så fort og noen netter var forferdelige. Spørs jo hvem som var der, det var alltid noen der. Det var tre personer, to damer og en mann. Damene hadde på seg hvite bluser og den ene hadde blått skjørt og hun andre hadde svart. Akkurat som sekretærer eller lærerinner. Mannen, han var høy og mørk, snakket ikke helt norsk, så derfor var han verst. For å få dem til å slutte og mase, pleide hun ofte å sette på musikk eller en film.

 

Les videre i morgen.

nytt design!

Jeg var ikke fornøyd med det som jeg lagde sist, så nå har jeg laget ett nytt. Skal fikse litt i sidemenyen, og det tar tid.

Hva synes du?

det har jeg aldri tenkt over.

Jeg elsker joggebuksa mi, svart Umbro, slik som alle har. Jeg bruker den hele tiden, vasker den om natten når det trengs, og så bruker jeg den på morgenen igjen. Om jeg skal på besøk eller til byen, tar jeg på meg dongeribukse, men ellers bruker jeg den. Jeg har ei som er gammel også, som jeg fikk av broren min som var for liten til han, men den bruker jeg ikke, bare av og til når jeg skal gå på ski, skøyter eller renne slalåm. Før hadde jeg 1000 joggebukser, svarte, grå, blå og brune. Nå har jeg altså bare ei, og så har jeg ei kosebukse, som er litt sånn rosa, som jeg ikke går med ute. Det har jeg aldri tenkt over, og denne ene buksa mi, den fikk jeg for over 1 år siden i bursdagsgave fra mormor og morfar. Kanskje jeg skal ønske meg en likedan til jul?

En sånn bukse! haha, bra stil ikke sant?

Jeg har aldri tenkt over at jeg bare har ei joggebukse!Luke nr.1

Her er en historie, fortelling eller hva du vil kalle det, den er skrevet av meg, bare sånn i farta. Følg med hver dag frem til julaften.

 

DEL 1.

Gangene var mørke, det var iskaldt på gulvet og man kunne nesten høre at sneen falt ute. Mørkt, stille og ensomt. Akkurat sånn var det hun hadde det, hun var ensom, det var mørkt og stille. De fleste var vel i seng nå, bortsett fra de som hadde det sånn som hun. Fra andres øyne var hun veldig pen, hadde fint hår, akkurat passelig vekt, ikke for høy og ikke for lav. Men hver gang hun så seg i speilet, både så og hørte hun noe helt annet.  Mange ganger hadde hun stått å stirret i speilet, og minst halvparten av gangene hadde de kommet inn til ett knust speil. Natten var den tiden hun slappet mest av, men hun sov ikke, hun sov sjelden.

 

 

Les videre i morgen!

julekalender på bloggen.

Det har jo omtrent alle. Jeg har verken sponsere eller god råd så jeg skal ikke ha noen sånn som jeg gir vekk ting. Jeg har heller tenkt å skrive en del av en historie/fortelling, altså 24 deler. Nå skal jeg snart på grunnskolefest med søskenbarnet mitt, blir vel ikke så sent. Mamma kommer snart og henter meg så jeg må vel gjøre meg klar!

Har du julekalender på bloggen?


leser bloggen nå!

Norske blogger Blogglisten
Pyntdeg.nohits